<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100683" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Ива Хри...

Германия спира компенсациите на неваксинирани работници

23 Септември 2021
0 669

Германия спира компенсациите на неваксинирани работници, предава bTV. Става дума за служители, които са принудени да се подложат на карантина като част от мерките за борба с коронавируса.

“Не е честно да се иска от данъкоплатците да субсидират тези, които отказват да се ваксинират, заяви здравният министър Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс.”

Нови правила

Правилата, които ще бъдат прилагани от властите на 16 провинции, ще влязат в сила най-късно на 11 октомври, добави Шпан.

Те засягат лица, които са дали положителен тест за коронавирус и тези, които се връщат от страни, смятани за високорискови. Сред тях в момента са Великобритания, Турция и части от Франция.

Германия спира компенсациите на неваксинирани работници

Неваксинираните, пристигащи от такива страни, са длъжни да се подложат на карантина най-малко за срок от 5 дни. Ваксинираните и тези, които неотдавна са се възстановили от болестта, не са длъжни да правят това.

Застреляха касиерка на бензиностанция в Германия след забележка за носене на маска

Ваксинациите не са задължителни в Германия, но властите вземат все повече мерки, за да направят отказа от тях по-неудобен. Тестовете за коронавирус, които се изискват например за вечеря в ресторант, ще спрат да бъдат безплатни от 11 октомври.

74 на сто от германците са изцяло ваксинирани при 72,3 средно за ЕС, по официални данни.

Германия спира компенсациите на неваксинирани работници.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции