Следва: Зашеметяващ ...

Герой от Чернобил търси помощ от Владимир Путин

14 Септември 2019
0 4447

Генерал-майор Николай Тараканов, един от истинските герои oт Чернобил, показан и в едноименния сериал на НВО, се обърна за помощ към руския президент Владимир Путин, пише Клуб Z.

 

ХИТ: ДА СИ НАПРАВИШ СЕЛФИ ОТ ЗОНАТА НА СМЪРТТА В ЧЕРНОБИЛ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Ето какво казва той:

 

„Скъпи Владимир Владимирович! Много бих искал да се срещна с Вас и да Ви припомня моите дни в Чернобил, в които оставих здравето си, и да ви питам защо героите след аварията са забравени днес. И от вас лично. Извинете“.

 

В РУСИЯ СНИМАТ СВОЙ ВАРИАНТ НА СЕРИАЛА "ЧЕРНОБИЛ" – ЗА ДИВЕРСИЯ НА ЦРУ (ВИДЕО)

 

Генералът разказва, че до преди петнайсетина години ликвидаторите са получавали добри обезщетения. Хората с увреждания от Чернобил имали право на апартамент без ред, веднъж на шест години – на автомобил, на безлихвен заем и безплатен престой в санаториум и лечение.

 

Но това се е променило. След приемането на закона за монетизация на обезщетенията, ликвидаторите загубили по-голямата част от предимствата си. Наложило им се да се обръщат към съдилища, за да си получат обезщетенията. Тараканов успял да вземе 27 хиляди рубли (около 734 лв.)

 

Днес той се нуждае от лечение в клиника в Израел, където след аварията в Чернобил са го изправили на крака. За престоя са му необходими 1,6 милиона рубли (около 40 хил. лв.).

 

Тараканов решил да се обърне към Путин за помощ и му изпратил телеграма. Засега обаче президентът не е отговорил на призива му.

 

По време на ликвидацията на последиците от аварията в Чернобилската АЕЦ, генералът е ръководил операцията по отстраняването на силно радиоактивни елементи от особено опасните зони.

 

Във видеото по-горе можете да видите снимки от Припят и Чернобил, които, особено след сериала на НВО, привличат голям брой туристи.

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции