<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76550" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Иван Гешев съ...

Гешев за пръв път споделя политическите си убеждения: “християнсоциалист-патриот” (видео)

27 Октомври 2020
0 1425

Главният прокурор Иван Гешев се определи в политическите си убеждения като християнсоциалист-патриот. Това стана ясно от кратка реклама към предполагаем документален филм на телевизия България 24, в който сам Гешев споделя възгледите си.

От началния надпис на фона на архивни партизански снимки, на едната от които се чете “Добре дошли, червеноармейци”, се разбира, че телевизията представя филм за рода Гешеви, с който главният прокурор неведнъж е изтъквал колко се гордее.

Гешев за пръв път споделя политическите си убеждения: &#8220;християнсоциалист-патриот&#8221; (видео)

В кратката извадка от тийзъра се чува женски глас, който казва: “По-скоро ми приличате на ляв човек.”

“По-скоро да. Говорих с такъв много известен български политик, чисто приятелски пихме кафе и си говорихме… От него чух определението “християнсоциалист”. Аз не знаех, че има такава политическа насоченост. Сега, аз не мога да кажа, че съм социалист. По-скоро имам, да, по-социални виждания за живота. Ако обобщя, така накратко, въпроса Ви – християнсоциалист-патриот“, заявява обвинител номер 1 на България.

Кратка справка в историята сочи, че християнсоциализмът възниква в началото на 19-и век и същността му е християнска религия със социалистическа украска. Символът на движението са социалистическите сърп и чук, съчетани с християнски кръст. Християнсоциализмът разцъфтява по времето на националсоциализма на Хитлер в Германия и до ден днешен е останал в името на баварския ХСС. В Швейцария, Италия, Чили и Еквадор в наши дни все още съществуват такива партии.

Гешев за пръв път споделя политическите си убеждения: &#8220;християнсоциалист-патриот&#8221; (видео)

Източник: Дневник

Видео: България 24

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции