<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=58306" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стотици се на...

Гешев иска по-радикални мерки за справяне с кризисната ситуация (видео)

16 Март 2020
0 1152

В  съвместно изявление  с главния секретар на МВР Ивайло Иванов и председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, главният прокурор заяви, че очаква властта да вземе още по-радикални мерки за справяне с коронавируса, пише ClubZ.

Какво означава извънредно положение според Конституцията?

И допълни, че “в качеството си на обикновен български гражданин” според него “е време държавата, в лицето на изпълнителната и законодателната власт, да вземе още по-радикални мерки в рамките на компетенцията на НС”.

Снимка: БулФото

“Последните дни аз чувам да се говори много за икономика – какво ще стане с икономиката. За всички трябва да е ясно, че икономиката се възстановява, не така стоят нещата с човешкия живот”, заяви Гешев.

И той, и главният секретар на МВР призоваха гражданите да подават сигнали на 112 за спекула и разпространение на фалшиви новини.

“Целите са няколко. Основното е взаимодействие с Националния оперативен щаб. В ситуация на извънредно положение съществуват няколко риска, които ще се стремим да минимализираме. Основните два са извършване на престъпления, които са по-специфични в такава ситуация – отклонения спрямо лицата, поставени под карантина и престъпления, които можем да опишем като телефонни измами, мародерство”, обясни Гешев.

Прокуратурата и МВР са направили организация за своевременна реакция, когато става, въпрос за престъпления от този характер.

Обявява се извънредно положение у нас заради коронавируса, гласува парламентът (видео)

Дадени са указания от Върховната административна прокуратура и от днес започват масирани проверки на територията на цялата страна за спекула със стоки от първа необходимост, дезинфектанти, лекарства и всичко друго, което е важно за здравето на българските граждани.

Източник: ClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции