Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Гешев с нетактичен коментар за ромите, докато защитава присъдата на Иванчева (видео)
Гешев с нетактичен коментар за ромите, докато защитава присъдата на Иванчева (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
04-17-19
добавено
6483
прегледа

Заместник-главният прокурор Иван Гешев подкрепи тежките присъди по делото “Иванчева“ и направи твърде нетактичен коментар по отношение на ромите и сочения за посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров, предаде Mediapool.

 

Вижте във видеото изказването му по БНТ.

 

20 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ

 

"Това, че Дюлгеров ще се откаже от показанията, го очаквахме. Така правят всички подсъдими, така правят и циганите, включително по делата. Това е масово. Той после не даде обяснения пред съда, даде обяснения пред журналистите, а мястото за даване на обяснение е пред съда. Бих посъветвал г-н Дюлгеров да даде обяснения пред съда - ще има втора инстанция, да обясни. Това негово действие е елементарно - говорим за защитна стратегия", каза прокурор Гешев пред БНТ.

 

В началото на делото Дюлгеров свидетелства в полза на прокуратурата, но после обяви, че показанията му са взети под натиск. Накрая бившият кмет на “Младост“ (преди Десислава Иванчева) бе осъден на 12 години затвор.


ИВАНЧЕВА ОТ АРЕСТА: ПРАСЕТАТА СА ОКУПИРАЛИ ВСИЧКИ ВЛАСТИ И НЯМА КОЙ ДА ГИ НАКАЖЕ

 

Според Гешев делото “Иванчева“ се преекспонира, за да се удари Специализираната прокуратура. Ако е имало оправдателна присъда, според него след това щяло да има искания за закриване на спецпрокуратурата, за оставки на главни и зам-главни прокурори.

 

Това е политическият аспект - никой не го интересува криминалния аспект", каза Иван Гешев.

 

На въпрос за намерението на Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова да го съдят за клевета, зам.-главният прокурор обясни, че подобна заплаха няма да му е за първи път.

 

"Това не е тяхно ноухау. Този натиск върху магистрати започна с делото "Килърите". Творчески този метод беше приложен от едно лице, което вие медиите наричате Крокодила, така че тя използва едно готово ноу хау. Използва всеки случай за медийна известност. Аз не се притеснявам от това нещо. Възприемам го по-скоро като ответна реакция за работата на прокуратурата. При засегнати за милиарди интереси, хора с милиарди са в арестите в момента...", каза Гешев.

 

Според Гешев борбата с корупцията тепърва започвала и имало отпор от страна на "някои хора".

 

"Сега, когато тази борба започва, - това между другото е дребна битка (срещу Иванчева) - някои хора се уплашиха, че ще се случи и с тях същото: че няма да има последици и се опитват да настроят обществото, като казват, че зад това дело се случва нещо друго, а не справедливост. По това дело бяха събрани всички възможни доказателства. Колеги с 30-годишен опит са казвали, че не са имали толкова много събрани доказателства", каза прокурорът.

 

Източник: Mediapool