Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Главният секретар на МВР: Всъщност имаме чувствително намаление на обирите (видео)
Главният секретар на МВР: Всъщност имаме чувствително намаление на обирите (видео)
У нас Вземи EMBED
Loading the video...
02-14-20
добавено
735
прегледа

Чисто статистически има чувствително намаление на случаите на обири, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов, цитиран от Клуб Z.

 

"За 2018 г. имаме около 2000 обира, за 2019 година са със 120-130 по-малко. Обикновено януари-февруари или септември-октомври - след новогодишните празници и след летния туристически сезон, обикновено имаме завишения на този вид престъпления, не мога да кажа каква е причината", каза той пред Нова тв.

 

НОВ ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ В СОФИЯ, МАСКИРАН ОБРА МАГАЗИН (СНИМКИ)

 

И добави: До 31 януари имаме 2 въоръжени грабежа, като добавим последната седмица - тези, кото се случиха в София, Враца... Задържан засега имаме само за обира на банката от софийския булевард „Борис III” - заяви още Иванов. -  За останалите - в Шумен, Враца, за денонощния магазин в кв. "Изток", колегите работят усилено, имаме заподозрени лица."

 

А предишните грабежи на банка ДСК били "всяка година по един".

 

„Колкото и да са подготвени служителите, каквито и да са охранителите, като влезе въоръжен човек, психиката на всеки е различна и реагира по различен начин. Първото, което предложих аз, е на територията на страната, в по-големите градове, да има по-засилено полицейско присъствие”, разкри Иванов.

 

Главният секретар специално отбеляза, че сравнявайки ги назад във времето с минали големи грабежи, там профилът на извършителите е бил съвсем различен.

 

 

Източник и снимка: Клуб Z

Видео: Нова тв