<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92201" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доставчик на ...

Гладен слон нахлу през стената на кухня, за да си похапне (видео)

22 Юни 2021
0 400

Гладен слон нахлу през стената на кухня в жилище в Тайланд, за да потърси нещо за хапване, предаде 9gag.

Според The Guardian Ратчадаван Пуенграсопон се събудила рано сутринта в събота от силен шум и блъскане. Когато отишла да провери какво се случва, зърнала главата на огромния бозайник да стърчи от стената на кухнята ѝ до решетката за сушене.

Мъжкият слон Бунчуай ровел с хобота си в шкафове и чекмеджета, явно в търсене на храна, а в момента, в който Ратчадаван влязла, дъвчел найлонов плик. Като не знаела какво да стори, жената пуснала видеозапис с телефона си.

Това, оказва се, не е първият случай, когато Бунчуай влиза в селото. Местни жители разказват, че обитателите на националния парк Каенг Крачан често им гостуват. “Това става всеки път, когато има пазарен ден, понеже подушват храната отдалеч”, казва управителят на парка.

„В селата, в които работя в Тайланд, слоновете навлизат почти всяка вечер в земеделските имоти на фермерите. Това представлява наистина сложен казус, както за фермерите, така и за слоновете “, казва той.

Повечето селяни изпитват симпатия и са съпричастни към слоновете, но са разочаровани, че това се случва толкова често и наистина искат да намерят решения, които да го предотвратят.“

Стадо от 50 слона блокира движението, докато пресича шосе в Тайланд (видео и снимки)

Итипон твърди, че доброволци от местната общност и служители на националния парк работят заедно, за да наблюдават слоновете и използват силен шум и други възпиращи средства, за да се опитат да ги изтласкат обратно към гората.

Източник: 9gag, The Guardian

Видео: YouTube/The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции