<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85728" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бръкни в джоб...

Гласуване в чужбина? Mисията невъзможна! (РЕПОРТАЖ)

18 Март 2021
0 2725

Скъпи приятели, изборите наближават, управляващите се хвалят колко добре ги организират, а в същото време отново лъсват пробойни в системата. Към нас се обърнаха българи, живеещи в чужбина, които се опитват да се регистрират за гласуване по настоящ адрес извън страната.

Нашият репортер Виктория Симеонова разговаря с член на секционна комисия в Германия, който споделя, че въпреки че още преди месец се е регистрирал с формуляра, който от ЦИК пуснаха, при проверка на сайта на ЦИК излиза, че трябва да гласува в родния си град Стара Загора. По думите му в такова положение са и много други българи от общността в Улм, Германия. Той се опасява, че това ще направи гласовете им невалидни.

Протестиращи в чужбина: искаме промяна! (РЕПОРТАЖ)

Друга българка, живееща в Нидерландия, пък се е натъкнала на по-различен проблем – при опит да се регистрира се е оказало, че ЕГН-то й вече е въведено в системата и няма право да направи нова регистрация. До момента нито една институция не й отговаря как се е стигнало до това. Въпреки премеждията, тя е убедена, че ще гласува на 4 април.

Статистиката показва, че при предишните избори общо малко над половината население е определило управляващите. Затова ние от „Господарите“ ви призоваваме да гласувате, да бъдете активни – независимо от пречките, които ще срещнете.

Сигнализирайте ни на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Nikolay Dobrev

    19 Март 2021

    Много интересно, след като гледах видеото реших да проверя за моята секция, тъй като аз също ще гласувам в чужбина. След като въведох ЕГН всистемата на ГРАО и при мен избирателната секция е тази по постоянен адрес, а подадох онлайн заявление преди повече от месец. Обадих се на телефона оставен в сайта на цик и те ми казаха да им пратя email. Честно, не вярвам да поправят грешката, но се надявам поне да ми върнат отговор в разумно време за да може да се прибера.

Реакции