Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Глоба до 3000 лв. грози баровци, които паркират джипа си на плажа
Глоба до 3000 лв. грози баровци, които паркират джипа си на плажа
08-19-19
добавено
924
прегледа

Шофьори, които паркират джипа си на плажа, могат да бъдат глобени с до 3000 лв. Грози ги и имуществена санкция от 3000 до 5000 лв., ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание, пише TrafficNews.

 

ДЖИП ЗАТЪНА В ПЯСЪКА НА ПЛАЖ ПЕРЛА, КАРАЛ ДО ВОДАТА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Инфомацията е предоставена от Министерството на туризма след запитване какви мерки се вземат срещу зачестилите случаи на джипове, които газят по плажната ивица.

 

Припомняме, че през последния месец такива случаи имаше на плаж „Перла” в Приморско, в „Градина” край Созопол и на плаж "Болата" край Каварна.

 

От ресорното ведомство посочват, че Законът за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) не допуска навлизане на моторни превозни средства върху плажните ивици. Кметовете и общинската администрация са длъжни да осигуряват и организират свободен и безплатен пешеходен достъп до морските плажове, но не бива да се допускат автомобили на тях.

 

При извършване на подобни нарушения се информират органите на МВР.

 

От ведомството на Николина Ангелкова призовават гражданите да сигнализират веднага, щом забележат извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

 

Източник: TrafficNews