Глобиха министър Банов след сигнал, че пуши по време на онлайн заседание на МС

09 Април 2020
16 2034

Столичната Регионална здравна инспекция наложи акт и глоба на културния министър Боил Банов заради тютюнопушене на работното място по сигнал на гражданин, предаде “Сега”.

Това се случва след дистанционно правителствено заседание, на което Банов е с цигара в уста. Авторът на сигнала е добричлията Стойчо Стойчев.

Той пише до приемната на правителството, РЗИ и няколко медии: “Уважаеми дами и господа, гледайки новини по Канал 1, емисията на 23.03.2020 г. в 18.00 часа, беше излъчен репортаж, в който бе показан министър-председателя във видео конферентна връзка с министрите. На екрана показаха таблета на г-н Борисов, на който точно в центъра беше министър Банов с цигара в кабинета си – в нарушение на действащото законодателство. Моля да предприемете необходимите действия и да санкционирате нарушението!”.

Стойчев прилага телевизионните кадри към сигнала.

А отговорът до него от 8 април на директора на РЗИ Данчо Пенчев гласи: “Констатирано е нарушение на чл. 56, ал. 2 от Закона за здравето от господин Боил Банов – министър на културата, който пуши в кабинета си. На лицето е съставен акт за административно нарушение”.

Във визирания от Пенчев законов текст пише: “Забранява се тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение”.

Глобата за такова нарушение е от 300 до 1000 лв.

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции