Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Глобиха почистваща фирма в София заради мръсния въздух в столицата
Глобиха почистваща фирма в София заради мръсния въздух в столицата
Вземи EMBED
Loading the video...
01-13-18
добавено
2369
прегледа

След бум на недоволство в социалните мрежи от Столичната община санкционираха фирмата, която вместо да събира праха от улиците го разпръсквала. Видеото обиколи социалните мрежи буквално за часове.

 

 

Оказа се, че повреда е замъглила общинските усилия за по-чист въздух. „Машината отиваше към гараж, но се оказа, че има повреда. На тези машини трябва да им работи оросителната система. Тази е била счупена и затова е започнал да се вдига този дим и този прах”, обясни Стефка Енчева от Столичния инспекторат.

 

Всъщност заради повредата целият събран от улицата прах бил изхвърлен отново във въздуха. В опит да изчистят, в града през седмицата са работили 10 машини. За тази, която не чисти, а цапа, вече има глоба. „Съгласно договора, който имаме с фирмата, още тогава сме наложили глоба от 1000 лева”, обясни Стефка Енчева.  А за да са сигурни, че прах няма да има, след метлата минават и водоструйките. С идването на снега, почистващите фирми сменят четките и маркучите с гребла, за да чистят – не прах, а сняг.

 

Източник: Blitz.bg