<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64640" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гледайте нов...

Големият финал на “Като две капки вода” е привлякъл рекордните над 2,5 милиона зрители (видео)

21 Май 2020
0 1429

Рекордни резултати отбеляза осмият сезон на любимото на зрителите шоу за преобразявания „Като две капки вода“.

Уникални изпълнения, специални награди, звездни гости и изключително оспорвана надпревара бяха само част от изненадите на грандиозния спектакъл, който екипът на шоуто и NOVA подариха на зрителите в понеделник вечер.

Според данните, отчетени от пийпълметричните системи, с които работи медията – Nielsen Admosphere Bulgaria и GARB Audience Measurement Bulgaria, това е финалът с най-високи резултати от старта на предаването преди осем години.

Любимото шоу с последните превъплъщения на звездите достигна до над 2,5 милиона зрители (Всички 4+), а кулминацията на „Като две капки вода“ бе предпочетена от 52% от аудиторията в активна възраст (18-49 г.), което е близо 4 пъти по-висок резултат спрямо гледаемостта на втората телевизия в същия часови интервал.

В най-решаващите последни минути близо 60% от тази аудитория е проследила дългоочакваното обявяване на тазгодишния победител.

Прецедент в историята на предаването създадоха и въведените противоепидемични мерки в страната, оставяйки неговия осми сезон без публика в студиото. Въпреки това, екипът на „Като две капки вода“ и NOVA намериха начин да направят съпричастни стотици български семейства към емоцията на шоуто с преки включвания от домовете им.

В условията на необичайните обстоятелства, свързани с извънредното положение, „Като две капки вода“ оглави класацията на най-предпочитана програма сред зрителите в активна възраст и тази пролет. Средният аудиторен дял на всички тринайсет епизода от осмото издание сред зрителите в активна възраст е 45,6%. Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България сочат още, че предаванията през осми сезон са средно с над 2,4 пъти по-голям аудиторен дял от дела на bTV по същото време сред зрителите в активна възраст.

Освен в телевизионния ефир, шоуто „Като две капки вода“ се следи с висок интерес и в онлайн пространството. Според данните на Google Analytics, само за периода на осмия сезон на предаването, в онлайн платформите на „Нова Броудкастинг Груп” са осъществени над  2,4 милиона видеогледания.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции