Следва: Гледайте нов...

Големият финал на “Като две капки вода” е привлякъл рекордните над 2,5 милиона зрители (видео)

21 Май 2020
43 748

Рекордни резултати отбеляза осмият сезон на любимото на зрителите шоу за преобразявания „Като две капки вода“.

Уникални изпълнения, специални награди, звездни гости и изключително оспорвана надпревара бяха само част от изненадите на грандиозния спектакъл, който екипът на шоуто и NOVA подариха на зрителите в понеделник вечер.

Според данните, отчетени от пийпълметричните системи, с които работи медията – Nielsen Admosphere Bulgaria и GARB Audience Measurement Bulgaria, това е финалът с най-високи резултати от старта на предаването преди осем години.

Любимото шоу с последните превъплъщения на звездите достигна до над 2,5 милиона зрители (Всички 4+), а кулминацията на „Като две капки вода“ бе предпочетена от 52% от аудиторията в активна възраст (18-49 г.), което е близо 4 пъти по-висок резултат спрямо гледаемостта на втората телевизия в същия часови интервал.

В най-решаващите последни минути близо 60% от тази аудитория е проследила дългоочакваното обявяване на тазгодишния победител.

Прецедент в историята на предаването създадоха и въведените противоепидемични мерки в страната, оставяйки неговия осми сезон без публика в студиото. Въпреки това, екипът на „Като две капки вода“ и NOVA намериха начин да направят съпричастни стотици български семейства към емоцията на шоуто с преки включвания от домовете им.

В условията на необичайните обстоятелства, свързани с извънредното положение, „Като две капки вода“ оглави класацията на най-предпочитана програма сред зрителите в активна възраст и тази пролет. Средният аудиторен дял на всички тринайсет епизода от осмото издание сред зрителите в активна възраст е 45,6%. Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България сочат още, че предаванията през осми сезон са средно с над 2,4 пъти по-голям аудиторен дял от дела на bTV по същото време сред зрителите в активна възраст.

Освен в телевизионния ефир, шоуто „Като две капки вода“ се следи с висок интерес и в онлайн пространството. Според данните на Google Analytics, само за периода на осмия сезон на предаването, в онлайн платформите на „Нова Броудкастинг Груп” са осъществени над  2,4 милиона видеогледания.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции