<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100401" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Голям кораб се вряза в брега до Каварна (снимка)

20 Септември 2021
0 1574

Голям кораб се вряза в брега до Каварна, предава Свободна Европа.

Голям товарен кораб се е врязъл в нощта срещу понеделник в скалите на брега на Черно море в близост до Каварна. Прокуратурата започна проверка за причините за инцидента. Корабът плава под панамски флаг, няма данни за разлив и друго замърсяване.

Голям кораб се вряза в брега до Каварна

Инцидентът е станал около 4 часа сутринта в понеделник. Корабът е плавал от Украйна за Варна и е натоварен с торове. В момента се намира до брега между Камен бряг и курорта Русалка, на територията на резервата Яйлата.

Специализираното издание maritime.bg съобщи, че корабът се управлява от регистрирани в Турция компании, а екипажът е съставен от граждани на Азербайджан и Турция.

Голям кораб се вряза в брега до Каварна (снимка)

Корабът се казва VERA SU. Той е построен през 1989 г. и е дълъг почти 90 метра. Сблъсъкът със скалите е довел до пробойни в корпуса, но няма разлив, съобщава още maritime.bg.

Районната прокуратура в Добрич е започнала проверка на случая с кораба. “Няма пострадали членове на екипажа му. Няма разлив на гориво или други вещества във връзка с инцидента”, съобщава държавното обвинение.

Голям кораб се вряза в брега до Каварна

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Снимки: Районна прокуратура Добрич

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции