Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Голям пожар избухна в ТЕЦ "Марица Изток 2", срутил се е комин в 7-ми блок (снимки)
Голям пожар избухна в ТЕЦ "Марица Изток 2", срутил се е комин в 7-ми блок (снимки)
06-24-19
добавено
37903
прегледа

Голям пожар е избухнал в ТЕЦ "Марица изток 2", гори коминът на сероочистващата инсталация на 7-ми блок, съобщава Dir.bg.

 

От пресцентъра на ТЕЦ-а съобщиха, че се е възпламенила гума на един от абсорберите, който е в ремонт, като екипът на пожарната към централата е реагирал светкавично. Взети са всички необходими мерки за обезопасяване на района. Няма пострадали и няма опасност за населението, допълват от "Марица Изток 2".

 

 

 

 

Вискокият 135 метра комин от полиестерна смола на 7-ми блок се е срутил, вследствие на пожара. В момента усилията са насочени към овладяване на огъня, преди пламъците да са се прехвърлили и към останалите сероочистващи системи. Димът от пожара се вижда от 12 километра. 

 

Втори, седми и осми блок са изключени и централата работи на половин мощност.

 

 

 

 

Сформиран е кризисен щаб за справяне със ситуацията. На място са изпратени допълнителни екипи огнеборци от Стара Загора. Пристигнала е и областният управител Гергана Микова. При нужда има готовност да бъдат изпратени екипи на Спешна помощ от Раднево и Гълъбово.

 

 

 

 

Източник: Dir.bg