<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98917" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Гърция въве...

Голям протест блокира центъра на София, демонстрантите освиркаха депутатите (видео)

08 Септември 2021
0 1028

В столицата се провежда национален протест на собственици на заведения срещу по-строгите Covid мерки. Той е подкрепен и от редица други браншове. Демонстрацията се провежда площад Народно събрание, предава БНР.

В началото на протеста хората изразиха недоволството си от излезлите на площада политици. Представители на ГЕРБ, „Има такъв народ“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ бяха освиркани и помолени да напуснат мястото.

Снимка: БулФото

Протестиращите не са съгласни с това, че нощните клубове и дискотеките ще затворят, а заведенията и игралните зали ще работят с ограничено работно време от 7 до 23 часа. От Асоциацията на заведенията припомниха, че близо 50 хил. души не са получили компенсации от предишното затваряне.

Снимка: БулФото

От Асоциацията на заведенията призоваха политиците да се върнат в парламента и да гласуват “поне един милиард лева” компенсации за затваряне на заведенията. В актуализацията на бюджета се предвижда сумата да бъде между 420 и 430 милиона лева.

Ричард Алибегов обяви гражданско неподчинение заради затварянето на заведенията

Протестиращите носят плакати с надписи – който затваря, трябва и да плаща. Бул. “Цар Освободител” е затворен, а движението в центъра на столицата се регулира от полиция.

Снимка: БулФото

Протестът се подкрепя и от други браншове. Преди часове две големи туристически организации сформираха кризисен щаб за спасение на сектора. Те разкритикуваха отново въведените ограничения за работа на заведенията, а председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов каза, че националният протест в София днес е част тези опити.

Снимка: БулФото

По-рано днес служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви, че въпреки протестите, заповедта с новите ограничителни мерки няма да бъде променена. 

Източник: БНР

Кадри: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции