Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Горанов: Да се притеснява който е скрил банкови сметки от съпругата си
Горанов: Да се притеснява който е скрил банкови сметки от съпругата си
gospodari.com
07-16-19
добавено
6074
прегледа

След безпрецедентната хакерска атака срещу информационната система на НАП министър Владислав Горанов направи няколко коментара в предаването "На четири очи" на бТВ. Ето част от тях:

 

ГОРАНОВ УЖ КАЗА, ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА НА НАП Е ЗАЩИТЕНА, НО ВЪВ ФЕЙСБУК СЕ СПОДЕЛЯ ИЗВАДКА ОТ ФАЙЛОВЕТЕ

 

"НАП е най-електронизираната и най-френдли в общуването с българските граждани институция. Нормално е да се атакува точно тя. Колкото повече администрацията се отваря към външен достъп, толкова повече рисковете за злоупотреби ще растат".

 

"Да не превръщаме тези терористи, които злоупотребиха с данните на българските граждани, в герои. Ако този млад човек е добросъвестен и беше отишъл при службите да каже, че има слабост, това е нормална човешка позиция. Ако той иска просто да се похвали на някоя млада приятелка колко добър хакер е..."

 

РУСНАК ПОЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА АТАКАТА СРЕЩУ НАП В АНОНИМЕН МЕЙЛ

 

"Ако някой има банкови сметки в чужбина и не ги е обявил на съпругата си, това може да е проблем. Ако някой е подвел някой, че не разполага с определена банкова сметка или имуществено състояние, това също би могло да е проблем. Това е информацията, която се събира по демократичен способ."

 

Източник: Mediapool