Господарите анализират скандалния мач Левски – Литекс

17 Декември 2015
42 136810

Тази седмица ИзСпортен свят е посветен на най-изпортения мач в "А" група от доста време насам.

 

Срещата между Левски и Литекс беше прекратена секунди преди края на първото полувреме, тъй като един от оранжевите шефове – Стойчо Стоилов извади футболистите на ловешкия тим от терена. Той обясни решението си да извади отбора със съдийските решения в половината мач, който се игра, и го определи така: "Абсолютно неадекватно и поръчково съдийство!"

 

Неведнъж сме коментирали спорни съдийски решения и в повечето случаи коментарите ни не са били в тяхна полза. Гледаме първата ситуация, която вбеси ловчанлии.

 

Веско Минев получи жълт картон, а според хората от Литекс "синият" защитник е трябвало да бъде изгонен. Факт е, че немалко съдии биха вдигнали червен картон за избутване. Георги Йорданов също го направи, само че картонът беше за играч на Литекс. Тук червеният картон е ясен и никой не се наема да го оспори. Но от Литекс сметнаха, че съдията Йорданов не мери с еднакъв аршин.

 

Сравняваме двете сходни ситуации. При първата бутането е доста по-леко, въпреки театралното падане на Асприля от Литекс, който на всичкото отгоре пречи на Минев да изпълни свободен удар. При втората ситуация Йонсен първо фаулира, а след това и грубо поваля Мигел Бедоя на земята. Изобщо не разбираме каква вина има реферът в случая. По-скоро от Литекс търсят под вола теле. Или по-точно казано – под черния екип левскар!

 

 

Насочваме се към втората ситуация, която провокира ръководните фактори в Литекс да прекратят мача. На терена нещата са така – едно на нула и човек по-малко за Литекс. Но това сякаш не им беше достатъчно и в края на полувремето те се постараха още повече да си затруднят положението.

 

Отново нарисувана ситуация за изгонване на Перез от оранжевите. Ето как Стойчо Стоилов коментира ситуацията, след която извади отбора: 

 

"Значи, вратарят играе с топката, хваща, идва състезател на Левски, не знам кой, с шпагат удря вратаря, който пада на земята и няма фаул."

 

Грешката е вярна! От повторението на ситуацията се вижда, че Мигел Бедоя дори не докосва вратаря на Литекс. Къде го видя този шпагат Стоилов… не знаем!

 

По повод изваждането на Литекс от групата ни хрумват някои важни въпроси. За кого изваждането на Литекс от "А" група е добра новина? И възможно ли е това да е предварително начертан сценарий, с който Гриша Ганчев да изпълни целта си за спасение на ЦСКА – чрез сливане на двата клуба?

 

Не твърдим подобно нещо, само питаме, защото би било много жалко по този начин да приключи историята на един от малкото провинциални отбори, които са постигали успехи във футбола в последните 20 и повече години.

 

Вижте още:

 

БЪРЗА ПОБЕДА, СЛАБИ СЪДИИ И ГРЕШКИТЕ НА ФАБРЕГАС 

 

ИЗСПОРТЕН СВЯТ: ДИМИТЪР ПЕНЕВ ПЛЕТЕ ДУМИТЕ, А БОКСЬОРИ СЕ НОКАУТИРАТ ЗА 3 СЕКУНДИ

 

ИЗСПОРТЕН СВЯТ: ЕДНИ ПУСКАТ ВОДА, НА ДРУГИ ИМ ВЪРВИ ПО ВОДА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции