Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Господарите разследват корупция при прием на ученици
Господарите разследват корупция при прием на ученици
Новини
Господарите разследват корупция при прием на ученици
0
Коментар

Тази вечер в Господари на ефира ще видим първата част от ново разследване на пореден проблем в българската образователна система. Става въпрос за корупционни практики и нередности при приема на ученици в столичното 145-то ОУ "Симеон Радев".

 

Какво се случва накратко: организира се конкурс за прием на деца за предучилищна подготовка, които в последствие директно започват първи клас в същото училище. Но става така, че пренебрежително малко от най-добре представилите се деца са приети. За сметка на това са класирани деца, които даже не са се явили на конкурса!

 

В предаването днес ще разберем още скандални подробности по случая от членове на управителния съвет на родителското сдружение. Те разполагат с документация и уличават директорката на училището Антоанета Михайлова в нередностите около приема.

 

Господари на ефира са сезирали МОН, от където обещават, че още днес ще започне проверка по случая.

 

Развитието на историята ще проследим през следващата седмица в предаването. Не пропускайте първата част - тази вечер от 23:00 ч. в Господарите по Нова телевизия.