<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29920" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 30 са ранени с...

Господари на ефира с разследване за вероятни злоупотреби с държавни средства

03 Май 2018
0 8837

Екипът на "Господари на Ефира" е започнал разследване за съмнително разходване на държавни средства. В предстоящите издания на предаването ще видим как изглежда път на стойност 1 600 000 лв. държавни пари, месеци след като е завършен!

 

 

"Господарите" вече стартираха поредица от репортажи, разкриващи как от Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен изразходват държавни средства.

 

КАК МИЛИОНИ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ПОТЪВАТ В УЖ РЕМОНТИРАН ПЪТ?

 

Съмненията за злоупотреби касаят построяването на горски автомобилен път без разрешително за строеж и надлежна документация. Пътят е изграден и платен на частна фирма още на 19 октомври 2017, а разрешителното за строеж влиза в сила на 30 октомври 2017.

 

""

 

 

Проверка на екипа на предаването на място установила също, че изграденият за 1 600 000 лв горски път е в окаяно състояние и вече е неизползваем /само няколко месеца след построяването си/, заради което камионите превозващи дървесина преминават по и рушат общинските пътища.

 

Репортерът Димитър Върбанов се срещна с директора на Държавното горското стопанство, за да получи отговор на множеството съмнителни обстоятелства свързани с разходването на парите на данъкоплатците за построяването на пътя.

 

""

 

Въпросният директор, стана известен още през 2015г, след скандала със закупуване на свръхлуксозни джипове за горските стопанства, платени с държавни пари.

 

Предстои развитие на разследването, което ще видим 3 и 7 май 2018 в "Господари на ефир". А любопитни факти и подробности за замесените лица – в следващите предавания.

 

""

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции