Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Готви се незаконен хотел до басейна "Мария Луиза" в Борисовата, сигнализират от "Спаси София"
Готви се незаконен хотел до басейна "Мария Луиза" в Борисовата, сигнализират от "Спаси София"
gospodari.com
05-17-19
добавено
2306
прегледа

Готви се незаконен хотел до басейна "Мария Луиза" в Борисовата градина, сигнализират от "Спаси София". 

 

 

 

 

"Първата обществена къпалня в София - Мария Луиза е построена преди 80 години като място за отмора и спорт насред Борисовата градина. Днес теренът ѝ е частично приватизиран и собственикът на 52% от активите иска да я "възстановява" като към басейните, разположени насред гората, щял да добави и "хотелска част". Това е заявил Николай Проданов - управителят на дружеството, което вече 14 години държи къпалнята под ключ. Явно, защото 80 годишен басейн в едномилионна София не може да генерира достатъчно приходи, ако не се надстрои с поредната стъклена буца", коментират от неправителствената организация.

 

 

 

 

Според "Спаси София" обаче такъв хотел ще е незаконен! "Територията, в която е разположена къпалнята, е отредена от Общия устройствен план за парк и подобен вид строителство е недопустимо. Но въпреки всичко, собствениците на къпалнята през няколко години притоплят идеите си, явно, за да приучат софиянци, че "без допълнително строителство, басейн няма". Г-н Проданов, дружеството Ви е взело къпалня - ще управлявате къпалня!", настояват от организацията.

 

 

 

 

От там са категорични, че извън "Борисовата градина" има предостатъчно терени, на които може да се строи хотел.

 

 

 "Ако не можете или не искате да съставите бизнес план, който не включва хотели, решението е ясно - продавате си 52% на Столичната община с лихвите за 14-те години разсипия под Ваше "управление"", пише още в публикацията във Фейсбук.

 

 

От "Спаси София" призовават столичния кмет Йорданка Фандъкова, както и нейния предшественик Бойко Борисов да потърсят отговорност за ощетяващите града далавери от времето на Стефан Софиянски.

 

 

 

 

"Заграбването на общински терени и обекти по линия на "Софийски имоти" коства на града ни десетки милиони и днес, вместо софиянци да разполагат с места за отмора, те стоят заключени и собственост на мутри. Настояваме Столичната община да намери начин да си върне всички станали "случайно" частни терени в рамките на Борисовата градина!", призовават от неправителствената организация.