<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70738" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Провокатори ...

Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

06 Август 2020
0 3107

Граждани внесоха жалба с подписка в прокуратурата и МВР заради блокираните кръстовища в София, предаде bTV.

Жалбата е подкрепена от над 100 подписа, събрани, според вносителите, само за два дни по два часа на пилоните край НДК.

Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

„Решихме да подадем жалба до прокуратурата и МВР за издевателствата, които се правят върху софиянци. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили онези хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми”, се казва в жалбата.

Вече трети ден три от най-големите кръстовища в столицата са под денонощна блокада от палатки на протестиращи с искане за оставката на правителството.

Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

Три големи кръстовища в София остават блокирани от протестиращите

Заради блокадите на Орлов мост, Софийския университет и бул. „Цар Освободител“ е променен маршрутът на 17 линии на градския транспорт в столицата.

„С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата „Орлов мост“, пред Софийския университет и на бул. „Цар Освободител“, забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия“, пише в жалбата.

Денонощна блокада и на кръстовището пред общината във Варна (видео)

В същото време Административният съд в Стара Загора разпореди проверка кой и защо блокира пътя за Хасково и кой е издал заповед да се преустанови движението в отсечката. Делото е образувано по искане на Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията – Варна. Проверката е приключила, предстои произнасянето, пише “Сега”.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции