Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Грета Тунберг в Мадрид: Говорим, но още нищо не сме постигнали (видео)
Грета Тунберг в Мадрид: Говорим, но още нищо не сме постигнали (видео)
Еко криза Вземи EMBED
Loading the video...
12-07-19
добавено
6975
прегледа

Активистката Грета Тунберг пристигна на среща на ООН за проблемите на климата в Мадрид. Тя преплава за 21 дни Атлантическия океан с катамаран, който акостира в португалската столица Лисабон. Оттам активистката се качи на нощния влак за 9-часово пътуване, а от гарата дойде на срещата с електрически автомобил. Причината за дългото ѝ пътуване стана промяна на мястото на срещата - заради протестите в Чили форумът беше преместен в Испания. В Мадрид Тунберг се присъедини към седящия протест на млади демонстранти.

 

Гласът на пртоестиращите с искане за мерки срещу климатичните промени се чува, но все още нищо не е постигнато, заяви Тунберг. "От една страна сме постигнали много, но от друга - нищо", каза Тунберг.

 

16-годишната шведка не е единственият млад активист в Мадрид. На срещата е 21-годишната студентка от Самоа Бриана Фруен.

 

"Световните лидери трябва да знаят, че хора като мен наблюдават действията им", заяви тя. Според нея най-важното е в нито един момент да не се забравя, че светът се бори за оцеляването си.

 

 

 

 

Източници: Нова телевизия, The Independent