<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45719" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Грета Тунбер...

Грета Тунберг и Хавиер Бардем на протест с 500 хил. души в Мадрид (видео)

07 Декември 2019
0 3917

Хиляди хора излязоха в Мадрид на демонстрация с призив към участниците в климатичната конференция на ООН в испанската столица да вземат мерки срещу глобалното затопляне, предават световните агенции, съобщи ClubZ.

 

Шествието потегли от гара "Аточа". Демонстрантите издигнаха плакати с надписи: "Без планета няма бъдеще" и "Политици, Земята умира". В протестното шествие се включи и испанският актьор Хавиер Бардем, както и шведската екоактивистка Грета Тунберг.

 

"Настоящите лидери ни предават и ние няма да допуснем това да се случва", предупреди Грета Тунберг. "Казваме: "Това е достатъчно. Промяната е в ход и независимо дали те го искат или не, ние нямаме вече друг избор", допълни тя.

 

""

 

"Не можем да чакаме повече, защото хора страдат и умират от извънредното климатично положение. Надявам се искрено, че 25-ата конференция на ООН за климата ще доведе до конкретни резултати", каза още Грета преди началото на шествието.

 

Грета Тунберг в Мадрид: Говорим, но още нищо не сме постигнали

 

Според организаторите на "Похода за климата" в Мадрид в него са се включили около 500 000 души. Властите твърдят, че в похода са участвали само 15 000 души.

 

Сред исканията на организаторите на шествието, отправени към лидерите по света, е и това за съкращаване на емисиите на парникови газове с 80 процента до 2030 г.

 

Демонстрантите носеха и ковчег, с който илюстрираха погребението на околната среда.

 

Подкрепа за протестиращите в Мадрид изрази и Далай Лама в туит.

 

"Ние не можем повече да експлоатираме ресурсите на Земята, без да ни е грижа за идните поколения. Подкрепям протестите на младите срещу бездействието на правителствата пред климатичната криза", написа той.

 

Източник: ClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции