<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46758" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тийнейджърка...

Грета Тунберг на форума в Давос: "Нищо не е направено за климата!" (видео)

21 Януари 2020
0 1120

"Нищо не е направено за борбата с климатичните промени, въпреки всички кампании." Това заяви пред Световния икономически форум (СИФ) в Давос шведската екоактивистка Грета Тунберг, цитирана от Reuters

 

 

ГРЕТА ТУНБЕРГ: НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ЕДИНСТВЕНИЯТ ГЛАС НА МЛАДЕЖТА (СНИМКИ)

 

 

""

 

 

На форума, на който са се събрали политически и икономически лидери, Тунберг коментира, че се изисква много повече от направеното. "Всички се борим за околната среда и климата. Ако разгледате това в по-общ план е видно, че всъщност нищо не е направено. Това е само в началото", каза още Тунберг. 

 

 

ГРЕТА ТУНБЕРГ ПРИЗОВА ДОНАЛД ТРЪМП ДА СЕ ВСЛУШВА ПОВЕЧЕ В НАУКАТА (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

Тя призова световните лидери да се вслушат в научката и в младите хора. "Не съм човек, който може да се оплаче, че не е чуван", отбеляза тя, предизвиквайки смях в публиката. "Науката и гласът на младите хора не са центърът на разговора, а трябва да бъдат", настоя шведската активистка за борба с климатичните промени.

 

 

""

 

 

Няколко млади активисти отидоха в швейцарския ски курорт Давос тази година, следвайки стъпките на Тунберг. Сред "героите на климата", приветствани от Световния икономически форум, са ирландския тийнейджър учен и инженер Фион Ферейра, който създаде решение за предотвратяване микропластмасата да достигне до океаните. Сред тях също така са южноафриканската 17-годишна активистка за климата Аяха Мелитафа и канадката Отъм Пелтие, която се застъпва за опазването на водите от 8-годишна възраст.

 

 

"Става дума за нас и бъдещите поколения и тези, които са засегнати днес", подчерта Тунберг. Ощше от изказването ѝ на световния форум вижте във видеото горе. 

 

 

Източник: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции