<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45739" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И днес въздух...

Грета Тунберг: Не искам да съм единственият глас на младежта (снимки)

09 Декември 2019
0 1342

Eкоактивистката Грета Тунберг изглеждаше сериозна, когато напусна срещата на върха за изменението на климата в Мадрид, пише Daily Mail.

 

 

16-годишната шведка бе видяна да напуска мадридския университет „Комплутенсе“ в син анцуг. Тя напусна сградата заедно с други хора, присъствали на срещата.

 

ГРЕТА ТУНБЕРГ В МАДРИД: ГОВОРИМ, НО ОЩЕ НИЩО НЕ СМЕ ПОСТИГНАЛИ (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

По време на събитието Тунберг каза, че иска да заеме второстепенна роля в двете събития, на които ще присъства през втората седмица на срещата, казвайки: „Не искам да съм единственият глас на младежта“.

 

Срещата на върха за климата се провежда от 2 до 13 декември по време на конференцията COP25.

 

 

""

 

 

Появата на Грета идва, след като тя заяви в петък, че глобалната вълна от ученически протести  за климата през последната година „не е постигнала нищо“, защото емисиите на парникови газове продължават да нарастват. Тя каза, че макар учениците да стачкуват по целия свят, това не е довело до действия от страна на правителствата.

 

В речта си шведката също предупреди световните лидери, че разрастващото се младежко движение означава, че те вече не могат да се крият.

 

 

""

 

 

ГРЕТА ТУНБЕРГ ЩЕ ПЛАВА С КАТАМАРАН ОТ САЩ ДО ИСПАНИЯ ЗА СРЕЩАТА ЗА КЛИМАТА

 

16-годишната девойка прекоси Атлантическия океан с лодка, за да участва в преговорите за климата в Мадрид, след което се присъедини към един от петъчните следобедни протести, които тя е вдъхновила по целия свят. „Сегашните световни лидери ни предават и ние няма да допуснем това да се случва повече“, каза Тунберг в кратка реч пред протестиращите, някои от които скандираха „Обичаме те, Грета“.

 

„Промяната идва, независимо дали ви харесва или не, защото нямаме друг избор“, каза още тя.

 

ГРЕТА ТУНБЕРГ И ХАВИЕР БАРДЕМ НА ПРОТЕСТ С 500 ХИЛ. ДУШИ В МАДРИД (ВИДЕО)

 

По данни на общински служител в Мадрид, в протеста е имало около 15 000 участници.

 

Парниковите газове в атмосферата надвишават средното годишно увеличение през последното десетилетие и достигат нов рекорд през 2018 г., разкрива доклад, публикуван в края на миналия месец, докато страните по света продължават да не постигат своите цели за намаляване на емисиите.

 

Във видеото по-горе можете да чуете речта на Грета Тунберг на срещата за климата в Мадрид от събота.

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции