<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81800" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Грета Тунбер...

Грета Тунберг призова към действие, след като NASA обяви 2020 г. за най-горещата досега

15 Януари 2021
0 197

Шведската активистка в борбата срещу климатичните промени Грета Тунберг призова за действие, след като NASA обяви, че 2020 е най-горещата година, откакто се води статистика по света, пише LadBible.

18-годишната Тунберг припомни, че последните 6 години са били най-горещите в историята, според данните на учените и апелира в Twitter : “Проявете съзнание. Бъдете промяната.”

Средната температура на сушата и океана през 2020 г. е била най-високата измервана досега, съобщи NASA в четвъртък, изравнявайки предишния рекорд, поставен през 2016 г. с по-малко от една десета от градуса.

Поради малко по-различни използвани методи, Националната администрация за океаните и атмосферата на САЩ (Noaa) оцени 2020 г. като частично по-хладна от 2016 г., докато Службата на Обединеното кралство постави 2020 г. на второ място. Програмата за наблюдение на климата на Европейския съюз определи двете години като “смъртоносна жега”.

Учените посочват, че средните температури ще продължават да се покачват нагоре поради огромното количество парникови газове, които човечеството изхвърля в атмосферата.

„Това далеч не е новото нормално“, каза Гавин Шмид, директор на Института за космически изследвания „Goddard“ на NASA. „Има още какво да става в бъдеще.“

2021 г. се очаква да бъде по-хладна заради феномена “Ла Ниня”

Основната цел на Парижкото споразумение е да обедини нациите в глобални усилия за поддържане на повишаването на температурата през този век доста под 2 ° C повече от прединдустриалните нива, с цел повишаването да бъде под 1,5 ° C.

Емоционалното изказване на Грета Тунберг пред световните лидери и ООН можете да си припомните горе.

Източник: Twitter, LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции