<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88002" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Едно от кучет...

Грета Тунберг се подигра на Борис Джонсън след негов коментар за климатичната криза (видео)

23 Април 2021
0 660

Грета Тунберг се нарече “гушкаща зайчета” в Twitter в отговор на двусмислен коментар на Борис Джонсън по отношение на климатичната криза, пише The Guardian.

Премиерът на Великобритания произнесе изказването си по време на виртуална конференция, свикана от президента на САЩ Джо Байдън, която събра десетки световни лидери по въпросите на климата в двудневно онлайн събитие.

“Тук не става въпрос за някакъв скъп политически коректен зелен акт на “гушкане на зайче” или както искате да го наречете, приятели и колеги. Тук става въпрос за растеж и работни места”, каза той.

Речта на Макрон за климата беше прекъсната по средата заради изказването на Путин (видео)

Тунберг, която даде показания в четвъртък на изслушване в Конгреса на САЩ за необходимостта от прекратяване на федералните субсидии за изкопаеми горива, призова лидерите да действат бързо.

„Колко дълго мислите, че можете да продължите да игнорирате климатичната криза… без да бъдете държани отговорни?“ попита тя.

Тунберг неколкократно е отвръщала с язвителни шеги и на предишния президент на САЩ Доналд Тръмп, който от своя страна неведнъж отправи подигравателни коментари по адрес на младата шведска активистка.

Грета Тунберг се подигра с Тръмп при напускането му на Белия дом (снимка)

През 2019 г., след като Тръмп я обвини, че има проблеми с управлението на гнева, тя го цитира в своята биография в Twitter: „Тийнейджър, който работи върху проблема си с управлението на гнева. В момента разпускам и гледам един добър старомоден филм с приятел.”

Източник: The Guardian

Видео: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции