Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Грешките в учебника по математика били „поправими” и „незначителни”
Грешките в учебника по математика били „поправими” и „незначителни”
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
11-29-18
добавено
21816
прегледа

Разказахме ви за грешки в учебника по математика за трети клас на издателство „Анубис”. Те бяха открити от майка, която се опитала да реши задачите на детето си. Ева Веселинова потърси издателството, за попита защо се случват тези грешки, след като по изготвянето на учебниците работи екип от специалисти.

 

Първолашки грешки в учебник по математика за трети клас

 

От „Анубис” не пожелаха да застанат пред камерата на „Господари на ефира”. Все пак главният редактор на издателството Летелина Крумова се обади по телефона. Тя първо заяви, че няма грешки, които биха могли да се обсъждат публично. След това обаче каза, че причина за гафовете са кратките срокове, които издателството има, за да завърши учебника.

 

„Типът грешки, които се откриват, те са абсолютно поправими и на фона на обема на разработката на един учебник, са незначителни”, твърди тя.