Гротесков модел на човек показва как би изглеждал един геймър след 20 години (снимки)

08 Април 2020
15 15415

Учени разработиха модел на човек, представящ потенциалната визия на геймър след 20 години зад монитора, виждаме от сайта на DailyMail.

Визията на “Майкъл” е изработена от изследователи въз основа на доклади в глобален мащаб за физическите въздействия на начина на живот на типичния запален фен на компютърните игри.

Той има кръвясали очи, вдлъбнат череп и подути ръце – и “след двадесет години ще бъдете като него, ако не се грижите за себе си, докато играете”, предупреждават специалистите.

Екипът, създал “Майкъл” предлага редица стратегии как геймърите да се грижат по-добре за себе си – включително редовно разтягане, хранене и добро хидратиране на организма.

Самоизолацията в следствие на коронавируса доведе до бум в онлайн игрите, като геймърите прекарват почти 19 на сто повече време средно в игра, отчитат експерти.

Въпреки противопоставянето на учени и отрасъла, “Световната здравна организация” признава пристрастяването към видеоигрите за психологическо разстройство.

За да проектират Майкъл, изследователите прегледали доклади от такива организации като “Националната здравна служба”, “Световната здравна организация”, “National Geographic” и други изследвания върху потенциалните ефекти от игровия начин на живот.

Това включва въздействието върху мускулите, кожата, очите и косата вследствие на оставане продължително време на закрито, в седнало положение и прекарване на прекомерно много време с втренчен поглед в монитора.

Фигурата на Майкъл е изградена по подобие на тази на Ема – модел на служителка в офис след 20-годишна кариера, който ви показахме миналата година. Тя бе изработена от изследователи след интервюта с над 3000 служители относно техните навици, здравословни проблеми и притеснения.

Ема има постоянно изгърбена стойка, защото седи с часове всеки ден над бюрото си, сухи червени очи от продължително излагане на компютърен екран и бледа кожа заради липсата на контакт със слънчева светлина.

Вижте във видеото какви възможни трансформации придобива тялото ни след всекидневната и дългогодишна работа пред компютъра!

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции