<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91920" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаи арес...

Гръцките катаджии засилват още повече контрола по пътищата в следващите дни

18 Юни 2021
0 184

Полицията в Гърция засилва контрола на движение по пътищата в страната заради поредицата почивни дни от днес до понеделник, съобщава БНР.

Спира се движението на товарни камиони над тон и половина на натоварени участъци и на изходите от градовете.

Спира се движението на товарни камиони над тон и половина на натоварени участъци и на изходите от градовете.

Както е известно, гърците отбелязват не само държавните, но и религиозните празници, най-значителните от които са обявени за неработни дни. Това освен Рождество, Кръщение Господне (Богоявление), Великден, Успение Богородично, ден на Свети Димитър, включва и Ден на Света Троица – Петдесетница, който е в неделя, и Св. Дух – в понеделник.

По данни на агенциите въздушният трафик в Гърция се е засилил през май. Това се дължи на решението на правителството да облекчи ограниченията за пътуване в началото на летния туристически сезон, сочат данните на органите на гражданската авиация.

Международните посещения са скочили над 25 пъти през май – от само 14 273 година по-рано до 383 107, показват още данните, цитирани от Евронюз. След засилването на ваксинационната кампания в страната и ключови за нея пазари, правителството очаква 50 на сто ръст спрямо нивата от 2020 г.

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции