<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96389" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво предст�...

Губернаторът на Ню Йорк подаде оставка заради обвинения в сексуален тормоз

11 Август 2021
0 255

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо напусна поста си заради обвинения в сексуален тормоз над 11 държавни служителки, предава bTV, цитирайки световни източници.

63-годишният Куомо, избран от Демократическата партия, бе подложен на натиск да се оттегли лично от президента на Съединените щати Джо Байдън. Това е поразителен крах за човек, смятан за потенциален кандидат за президент на САЩ, посочва Reuters.

Губернаторът на Ню Йорк подаде оставка заради обвинения в сексуален тормоз

В телевизионното обръщение, с което съобщи за решението си да подаде оставка, Куомо отхвърли обвиненията и каза, че повечето от тях, особено най-тежките, съдържат много “неточности”. Той говори за “политически мотивирани атаки” срещу него, но призна, че имайки предвид създалата се обстановка, е най-добре да се оттегли от поста.

Шейсет и три годишният демократ Куомо е губернатор на Ню Йорк от 2011 г. и е преизбиран на два пъти. Преди това е бил министър на жилищното настаняване и градското развитие в администрацията на президента Бил Клинтън.

Това е вторият случай на съпроводена от скандал оставка на губернатор на Ню Йорк за последните 13 години. През 2008 г. Елиът Спицър бе принуден да се оттегли по обвинение, че е покровителствал проститутки.

Губернаторът на Ню Йорк подаде оставка заради обвинения в сексуален тормоз

Постът на Андрю Куомо ще бъде зает от заместник-губернатора Кейти Хокул, която ще стане първата жена губернатор на щата в неговата история.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции