<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97342" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Допълнителна...

Гърция въвежда строги мерки за неваксинираните

23 Август 2021
0 2066

Гърция ще върне строгите мерки срещу Covid-19 в следващите седмици. Пълен локдаун няма да се налага, но носенето на маски на открито отново ще стане задължително, пише Клуб Z.

Неваксинирани няма да могат да влизат в закрити заведения, кафенета, барове, театри, киносалони и стадиони.

Допълнителната ваксина. Какво знаем за нея и къде я поставят

В същото време имунизираните ще бъдат допускани навсякъде, ако покажат дигиталния си сертификат и лични документи. Говорителят на гръцкото правителство каза, че мерките ще бъдат обявени във вторник.

„Новите мерки имат за цел да се стимулира ваксинацията. Неваксинираните няма да се допускат до заведения, спортни и търговски центрове. Това ще бъде оповестено утре и ще влезе в сила в средата на септември”, разказва управителят на заведение в Гърция Панко Панайотов.

Същевременно МВнР съобщи, че Чехия и Дания въвеждат от днес нови условия за влизащи в страната граждани от България.

В Чехия всички, с изключение на преобедувалите, ваксинираните и преминаващите транзит през страната, ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен най-много 72 часа преди пътуването. Изисква се и предварително попълнен електронен формуляр.

Сред новите правила е и карантина, като между 5-ия и 14-ия ден трябва отново да се направи PCR тест.

Дания изисква тест при влизане на нейна територия, ако пътуващите от България нямат сертификат за ваксинация или документ за преболедуване.

При пътуване по въздух тестът се прави на летището, а при пътуване по суша и море – в рамките на 24 часа от влизането в Дания.

По информация на българското посолство в Мадрид от 23 август 2021 г. се въвеждат нови изисквания при влизане в Испания на всички български граждани. Те ще трябва да представят тест за коронавирус, сертификат за ваксинация или документ, че са преболедували.

Към момента цялата територия на България е поставена в списък на държавите в риск, а не само определени райони на страната, както беше досега.

Освен това продължава извършването на санитарен контрол на случаен принцип на всички международни пътници, които влизат в Испания – контрол на температурата и визуален контрол на общото състояние. Остава в сила и попълването на формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания, както и получаването на QR код след попълването му.

От българското посолство в Мадрид припомнят, че децата на възраст под 12 години са освободени от задължението да представят диагностични тестове, но следва да имат попълнен Формуляр за санитарен контрол.

Посолствата и консулствата на България в Испания са готови да окажат съдействие при необходимост на всички български граждани, допълват оттам.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции