<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79179" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентът ...

Гърция налага таван на цените на PCR тестовете до 40 евро (видео)

03 Декември 2020
0 143

Гърция слага таван на цените на тестовете за коронавирус, пише bTV. Границата на цената, определена от правителството, е 40 евро за PCR тест и 10 евро за бърз антигенен.

Досега в южната ни съседка най-ниската цена за PCR тест е 70 евро, но в повечето лаборатории струва между 150 и 190 евро. Определена е и максимална цена на всички стоки, свързани с дезинфекция.

Решението е взето в петък, а законопроектът ще бъде гласуват тази седмица, каза Йоаким Каламарис, университетски преподавател, бизнес анализатор и предприемач.

„Във Великобритания и Белгия цените на тестовете са в размер на 30 евро. Да не забравяме, че те използват и оперативни европейски програми за безплатни тестове за социалнослабите”, припомни Каламарис.

Може ли да бъде намалена цената на PCR теста у нас?

По думите му става въпрос за спекула, която е „флагът на новата ера“.

В Гърция ще има таван и на цените за дезинфектантите, както и за съпътстващите материали и консумативи, свързани със заразата – предпазни маски, ръкавици, облекло и др.

„От два месеца в Гърция се работи за това всички ресторанти да се затворят, но методично. Субсидират се всички служители в хотелиерския и ресторантьорския бизнес, които в момента на функционират. Те кандидатстват за средства от държавата“, обясни Йоаким Каламарис.

От близо месец в южната ни съседка вече се използват и електронни направления.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции