<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87465" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Европейският...

Гърция отменя задължителната карантина за пристигащи от чужбина

15 Април 2021
0 416

Гърция планира отпадане на задължителната карантина за пристигащи от чужбина, които са ваксинирани или са с негативен тест за Covid-19. Очаква се новите по-леки мерки да влязат в сила идната седмица и да важат за пътници от Европейския съюз (ЕС) и пет други държави, пише Свободна Европа.

Миналия месец страната отмени правилото за задължителна едноседмична карантина за пристигащи от Израел, които са ваксинирани или покажат негативен тест.

Гърция отново затяга мерките, в Халкидики се разпространява британският щам (видео)

По-рано гръцките власти обявиха, че ще отворят туристическия сектор в средата на май.

„Поетапно ще отменяме ограничения от началото на другата седмица преди откриването на туристическия сезон на 14 май“, посочва пред Ройтерс високопоставен служител от гръцкото министерство на туризма.

Планира се пътуващите от държави от ЕС, както и от САЩ, Великобритания, Сърбия, Израел и Обединените арабски емирства да могат да влизат в Гърция през летищата в Атина и Солун и островите Родос, Кос, Миконос, Санторини, Корфу, Хераклион и Ханя. Туристите ще може да преминават и през два сухопътни гранични пункта.

Южноафриканският щам на коронавируса вече e в Гърция

Пътуващите от тези държави няма да бъдат карантинирани, ако покажат документ, че са получили две дози от ваксина срещу Covid-19 или негативен PCR тест, направен през последните 72 часа.

Към момента всички пътници, пристигащи в Гърция, трябва да представят негативен тест и да бъдат карантинирани за 7 дни. Пътниците от Великобритания и Обединените арабски емирства са задължени да си направят и втори тест при пристигането им в страната.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции