<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87674" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ заплаших...

Гърция отменя карантината за граждани на ЕС влизащи на територията ѝ (видео)

19 Април 2021
0 298

Гърция отменя изискването за задължителна 7-дневна карантина за гражданите на държави членки на ЕС и на Шенгенското пространство, включително и на България. Новите разпоредби са в сила от днес и важат също за гражданите на Великобритания, САЩ, ОАЕ и Израел, предава NOVA.

Скандал в Гърция след като премиерът на страната бе заснет на “парти” с още 50 души (видео)

Отпадането на 7-дневната карантина за пътуващите от тези страни ще е възможно само при условие, че гражданите представят при пристигането си документ за негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането в страната, или сертификат за ваксинация срещу Covid-19, доказващ, че тя е направена най-малко 14 дни преди това. Сертификатът трябва да е на английски език, да е издаден от публичен орган и да съдържа информация за вида и броя на дозите на ваксината. 

Гърция отменя карантината за граждани на ЕС влизащи на територията ѝ (видео)

Българските задгранични представителства в Гърция обръщат внимание, че при влизане в страната гръцките власти на случаен принцип могат да извършват PCR или бърз тест на пътуващите граждани.

МВнР припомня, че при пътуване към Гърция всеки гражданин следва да има генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) (ТУК). Изискването важи и за водачите на тежкотоварни превозни средства, които са освободени от задължението за представяне на отрицателен резултат от PCR тест. Компаниите, предоставящи пътнически услуги, са длъжни да проверяват дали всеки от пътниците има  QR преди качването му на борда.

Преминаването през ГКПП „Кулата-Промахон“ е разрешено в часовия интервал от 07:00 ч. до 23:00 ч., при спазване на всички изисквания за влизане в страната. От днес, в този часови интервал, гражданите могат да преминават границата с Гърция и през ГКПП „Маказа-Нимфеа“, който досега беше отворен само за тежкотоварни превозни средства.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции