<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=59429" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Гърция отпуска по 800 евро безвъзмездна помощ на хората, които останат без работа заради пандемията

25 Март 2020
0 6022

Гърция започна да прилага във вторник мерките за икономическа подкрепа на фирмите и домакинствата, засегнати от пандемията, предава Mediapool.

В електронна платформа работещите, чиито трудови договори са били временно прекратени, подават декларации за получаване на директна помощ от 800 евро.

С 2-3 месеца карантина ще преборим коронавируса, обяви учен от БАН на Министерски съвет (видео)

На този фон премиерът Бойко Борисов обясни, че българите в подобно положение ще получават безлихвени заеми в размер на 1500 лв (760 евро).

Гръцките банки призовават фирмите и кредитополучателите да сключат споразумения за разсрочване на вноските по кредити. Те имат възможност да разсрочват до септември за юридическите лица и за три месеца за физическите, а процедурата става и по телефона.

Исландия ще позволи на всички свои граждани да се тестват за коронавирус, дори и да нямат симптоми

Някои банки разсрочват вноските не само на хората, които получават помощта от 800 евро, но и на всички кредитополучатели, които са били редовни платци досега.

Намаления на сумите за плащане за всички потребители обяви и гръцката държавна електрическа компания, както и други доставчици на електроенергия.

Правителството е започнало да планира нов пакет за подкрепа с цел да включи още 20 – 25 процента от фирмите. Така близо 70% от гръцките фирми ще получат държавната подкрепа.

Гръцкото министерство на финансите увери, че държавата разполага с парични наличности за три месеца, без да се налага да използва буфера за ликвидност от 32 милиарда евро.

Източник: Mediapool

Снимки: Pixabay.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции