<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67764" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Абитуриентит...

Гърция публикува задължителен формуляр за пристигащите в страната туристи (формуляр+инструкции)

28 Юни 2020
0 4776

Правителството на Гърция публикува формуляр, който трябва да попълнят почиващите това лято в страната чужденци преди пристигането си в страната. Електронната бланка съдържа информация за държавата, от която пристигат и адрес на престоя по време на ваканцията, предаде Нова тв.

Мярката е част от усилията на гръцките власти за ограничаване на разпространението на коронавируса с оглед на факта, че от 1 юли в страната ще заработят всички международни летища, поясниха от Службата за гражданска авиация (CAA).

Ново огнище на Covid-19 се появи в Гърция, близо до границата с България

Гърция публикува задължителен формуляр за пристигащите в страната туристи (формуляр+инструкции)

Формулярът за определяне на местоположението на туристите (PLF) трябва да бъде попълнен онлайн най-малко 48 часа преди влизането на чужденците в страната. Той включва информация като продължителност на предишен престой в други страни.

Протокол за пристигащи по въздух:

► Пристигане в зона “Пристигащи”

► Прехвърлете се в района, където се намират проверяващите, и им покажете уникалния QR код, който всеки пътник трябва да има на мобилния си телефон или отпечатан.

► В зависимост от вашия QR код, ще бъдете насочен към зоната за скрининг или към изхода. Докато резултатите излязат, пътниците, тествани за коронавирус SARS-CoV-2 от обучен здравен екип, са задължени да се самоизолират на крайния посочен от тях адрес.

Протокол за пристигащи по вода:

► Пристигане на терминала

► Ако имате кола, ще бъдете насочен към специално място

► В зависимост от вашия QR код, ще бъдете насочен към зоната за скрининг или към изхода. Докато резултатите излязат, пътниците, тествани за коронавирус SARS-CoV-2 от обучен здравен екип, са задължени да се самоизолират на крайния посочен от тях адрес.

Протокол за пристигащи по сухопътна граница:

► Пристигане в зоната за проверка

► Задължително представяне на попълнената “PLF” форма, както и вашия QR код. Той може да бъде представен на властите от вашия мобилен телефон или на хартиен носител. Той бива издаден, след като попълните онлайн формуляра.

► В зависимост от вашия код, ще ви бъде позволено да продължите или ще бъдете насочен към място за тест. Ако всичко е наред, ще ви бъдат дадени инструкции за реакция при поява на симптоми на COVID-19, докато се намирате на територията на страната. Ако развиете такива, сте длъжни веднага да сигнализирате на гръцката Здравна инспекция. 

► Ако по време на престоя си в Гърция ще посетите няколко места, сте длъжни да попълните декларация, упоменавайки ги. Трябва да вземете предвид всички дестинации, на които ще бъдете през следващите 7 дни.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции