Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Гърция се готви за наплив на джихадисти заради офанзивата в Сирия
Гърция се готви за наплив на джихадисти заради офанзивата в Сирия
Вземи EMBED
Loading the video...
10-21-19
добавено
1176
прегледа

Европол изпраща свои експерти по борба с тероризма в Гърция, за да помагат за залавянето на джихадисти, които се очаква да тръгнат да бягат от Сирия след турската офанзива, писа в. "Катимерини". 

 

 

ТУРЦИЯ ПОМАГА НА ДЖИХАДИСТИ НА ИДИЛ ДА ИЗБЯГАТ ОТ ЗАТВОРИТЕ В СИРИЯ, ТВЪРДЯТ КЮРДСКИТЕ СИЛИ

 

 

 

 

Гръцката армия е приведена в повишена бойна готовност заради опасенията, че турската военна операция в северната част на Сирия може да доведе до до бягството на джихадисти от „Ислямска държава“ от затворите, охранявани от кюрдските Сирийски демократични сили. Има голяма вероятност ислямистите да поемат отново към Европа.

 

НАПАДЕНИЕТО НА ТУРЦИЯ В СЕВЕРНА СИРИЯ ЗАСТРАШАВА СИГУРНОСТТА НА НАТО

 

През август специалният пратеник на САЩ за Сирия Джеймс Джефри обяви, че 7000 бойци на групировката „Ислямска държава“ са задържани в Североизточна Сирия в затворите, охранявани от Сирийски демократични сили. Около 1000 от тях са европейски граждани, пътували до Сирия, за да се влеят в редиците на „Ислямска държава“.

 

ДЕЦА ЛЕЖАТ В ТЕСНИ КИЛИИ ДО ЕДНИ ОТ НАЙ-РАДИКАЛНИТЕ ДЖИХАДИСТИ НА ИДИЛ (ВИДЕО)

 

Военната операция на Турция в северната част на Сирия може да доведе до повишаване на броя на екстремистите, завръщащи се в родината си, след като са участвали в бойни действия, предупреди руският министър на отбраната Сергей Шойгу от Пекин. Според него в резултат на действията на турската армия в Сирия  без охрана са останали 8 лагера за бежанци и 12 затвора за чуждестранни бойци. Кадри от военната офанзива в Сирия ви показваме във видеото горе. 

 

 

 

 

"Това може да доведе до рязък скок на така наречената обратна миграция на терористите към родните им страни, подчерта Шойгу. Той призова за консолидиране на усилията на цялата световна общественост за противодействие на терористичната заплаха.

 

 

 

Източник: Катимерини