<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86224" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕМА разреши с...

Гърция удължава локдауна до 5 април и въвежда задължителен седмичен Covid тест

27 Март 2021
0 2110

Гърция удължава строгите мерки срещу разпространението на Covid-19 до 5 април, предаде NOVA. Страната въвежда седмичен тест в транспорта, училищата и заведенията.

От началото на месец април започва раздаването на безплатни тестове в аптеките на Гърция. Лимитът за всеки гръцки гражданин е по един тест на седмица, на него имат право и децата. Хората ще се тестват самостоятелно и при положителен резултат ще се свързват с личния лекар.

Гърция удължава локдауна до 5 април и въвежда задължителен седмичен Covid тест

В момента всички учебни заведения провеждат занятия дистанционно. При отварянето им, което се очаква след 5 април, всички учители и ученици ще се тестват задължително  всяка седмица за Covid-19.

Задължително тестване ще се въведе със закон за работещите в заведенията, туризма, търговията и транспорта, съобщиха от здравното министерство на южната ни съседка.

Скандал в Гърция след като премиерът на страната бе заснет на “парти” с още 50 души (видео)

Правителството удължи до 5 април карантината в страната. Под строги мерки остават област Атика, Солун, част от северна Гърция и остров Лерос.

Гърция удължава локдауна до 5 април и въвежда задължителен седмичен Covid тест

Гърция обяви, че стартира туристическия сезон от 14 май. Министерството на туризма съобщи, че започва ваксиниране на всички, които работят в туризма.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции