<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64751" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена се спася...

Гъсти рояци от скакалци спряха движението на автомобили в Саудитска Арабия (видео и снимки)

22 Май 2020
0 1871

Шофьори в Саудитска Арабия се оплакаха, че трябвало да намалят скоростта и дори да спрат заради гъсти рояци от скакалци, които първоначално им се видяли като прииждаща пясъчна буря, пише UniLad.

Група приятели, които посетили страната, са заснели видео в момента, в който преминали през рояците летящи насекоми. Във видеото се виждат хиляди скакалци, покриващи пътната настилка и околностите.

Гъсти рояци от скакалци спряха движението на автомобили в Саудитска Арабия (видео и снимки)

Въпреки че групата може би е била изненадана да види скакалците, гледката за съжаление се превръща във все по-често срещано явление в Близкия Изток, Южна Азия и части от Източна Африка – като насекомите представляват сериозна заплаха за продоволствената сигурност и поминъка в региона.

Стотици милиарди скакалци нахлуха в източна Африка в най-масовото нашествие от 25 години насам (видео и снимки)

Скакалците са способни да изминават разстояния от около 150 километра на ден, като насекомите унищожават огромни площи на културите по пътя си и оставят следи от разруха, където минат.

След като опустоши Кения и Сомалия, нашествието от скакалци достигна Уганда и Танзания

Само в Източна Африка тази година нашествие от стотици милиарди скакалци премина през различни региони като Демократична република Конго, Кувейт, Бахрейн и Катар, както и по иранския бряг.

Гъсти рояци от скакалци спряха движението на автомобили в Саудитска Арабия (видео и снимки)

ООН определи ситуацията като “изключително тревожна” и призовава за международна помощ за борба с огромните рояци. Организацията се ангажира с помощта на Организацията за храните и земеделието (FAO), която продължава да се бори срещу нашествието.

Източник: UniLad

Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции