Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Гъст черен дим се извива от комин на ТЕЦ "Русе-Изток" (видео)
Гъст черен дим се извива от комин на ТЕЦ "Русе-Изток" (видео)
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
02-13-20
добавено
3938
прегледа

Скъпи приятели, ежедневно попадаме на публикации за замърсяването на въздуха в различни точки на България. Русе е сред първенците по мръсен въздух, като статистика на Air Quality показва, че в повече от половината дни през зимния период русенци са дишали въздух с концентрация на фини прахови частици много над нормите.

 

Получихме кадри, заснети човек, работещ в Русе, който ежедневно вижда черен дим да излиза от комините на "ТЕЦ Русе-Изток". Напълно основателно звучат притесненията му за здравето на хилядите граждани на дунавския град.

 

НЕМСКАТА ZDF ПУСНА РЕПОРТАЖ "БЪЛГАРИЯ: ЗАРИНАТА С ОТПАДЪЦИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА" (ВИДЕО)

 

Припомняме, че през септември 2019 г. русенци излязоха на протест с настояване за справяне с проблема с мръсния въздух. Въпреки това видимо все още има много източници на замърсяване, които водят до повишен риск от белодробни и други заболявания.

 

"ДУНАВ МОСТ" БЕШЕ БЛОКИРАН ЗАРАДИ ПРОТЕСТ СРЕЩУ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ В РУСЕ

 

Дали обаче от РИОСВ-Русе ще обърнат внимание на проблема и най-после ще се справят с него? Очакваме тяхната позиция по темата.