Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Дават цели 14 млн. лв. само за идейния проект на магистрала "Черно море"
Дават цели 14 млн. лв. само за идейния проект на магистрала "Черно море"
12-02-19
добавено
652
прегледа

Maлко по малко започва да се реализира проектът за строителство на магистрала, която да свърже двата най-големи български морски града - Варна и Бургас, пише Клуб Z.

 

Агенция "Пътна инфраструктура" отвори 9 оферти в първата обществена поръчка по идеята, която е за разработването на разширен идеен проект, с извършване на пълни инженерно-геоложки проучвания и изготвяне на подробен устройствен парцеларен план на АМ „Черно море“. Любопитно е, че цената е 14,4 млн. лв. без ДДС само за идейния проект. 

 

За високоскоростната магистрала се говори отдавна, но изграждането ѝ беше отлагано многократно във времето. Сега обаче нещата започват да се раздвижват и нищо чудно, при добрата цена само за идейния проект. 

 

ДЪРЖАВНАТА КОМПАНИЯ "АВТОМАГИСТРАЛИ" ПЛАНИРА ДА СЕ РАЗШИРЯВА С ЕВРОСРЕДСТВА

 

Участъкът е дълъг малко над 100 км, а бъдещият изпълнител трябва да разработи най-малко три варианта за трасе на АМ „Черно море“, както и да проучи възможностите за изграждането на връзки с курортните градове и комплекси, посредством съществуващите пътища.

 

Срокът за изпълнение на идеята е година.

 

АПИ е получила 9 оферти за изготвянето на идейния проект. Участниците са:

 

  • Обединение „ППМ-ИЙ КЕЙ ДЖЕЙ“, с участници: „ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ ООД и „ИЙ КЕЙ ДЖЕЙ БЪЛГАРИЯ КЪНСЪЛТИНГ ЕНДЖИНИЪРС“ ЕООД;
  • Обединение „АВТОМАГИСТРАЛА ЧЕРНО МОРЕ 2019“, в което участват: „ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ“ ООД и „ВИА-ПЛАН“ ЕООД;
  • „Рутекс“ ООД;
  • „Пътпроект“ ЕООД;
  • „Пътпроект 2000“ ООД;
  • „Свеко Енергопроект“ АД;
  • ДЗЗД „Транслогистика“, в което са: „ТРАНСКОНСУЛТ-22“ ООД и „Логистика“ 21 ЕООД;
  • „Илия Бурда“ ЕООД;
  • ДЗЗД „ЕКИП ПРОЕКТ АМ ЧЕРНО МОРЕ“ , в което участват: „ПРОЕС КОНСУЛТОРЕС“ АД, „ПИ ЕС КОНСУЛТ“ ЕООД и „КАПИТАЛ УОТЪР СИСТЕМС“ ЕООД.

 

 

Източник: Клуб Z