<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81991" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Парамедик сп...

Дадоха на съд двамата мъже, изпочупили колата на майка с деца при блокадата на Ситняково през лятото (видео)

19 Януари 2021
1 1549

Софийската районна прокуратура предаде на съд Георги Георгиев (по професия готвач) и Стоян Атипов (компютърен специалист), които са обвиняеми за хулигански действия по време на протеста през август 2020 г. в района на Румънското посолство в София, съобщава Dir.bg.

Умишлено ли допуска полицията провокациите на протестите? (Коментарът на „Господарите“)

При инцидента през лятото възникна напрежение между гражданка, опитала се да премине с автомобила си през блокадата, и група протестиращи.

Блокадата при Ситняково от лятото на 2020 г. Снимка: Булфото

Георгиев е обвинен за повреждане на автомобил и “непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с изключителна дързост”. Обвинението на Атипов е само за хулиганство.

Във връзка с инцидента прокуратурата е установила, че навлизането в кръстовището на автомобила предизвикало гневна реакция сред протестиращите. Те наобиколили превозното средство и започнали да го блъскат, удрят и клатят. Децата на водачката Е.М се уплашили и разплакали. Обвиняемият Георгиев нанесъл удари с ръце по предното стъкло на колата, в резултат на което стъклото се счупило. След това се оттеглил и се слял с тълпата.

Жената подала сигнал в полицията, а в това време Атипов нанесъл удари по страничните стъкла и капака на колата. След това той минал от задната страна на автомобила и свалил с ръце регистрационната му табела.

Инцидентът се случи по време на 40-ия ден от протестите в София с искания за оставка на кабинета на Борисов и главния прокурор.

Атмосферата от случката можете да си припомните във видеото горе.

Източник: Dir.bg

Видео: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции