Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Данаил Кирилов и Вежди Рашидов ще умуват закони срещу фалшивите новини
Данаил Кирилов и Вежди Рашидов ще умуват закони срещу фалшивите новини
Вземи EMBED
Loading the video...
08-20-19
добавено
2136
прегледа

Правосъдният министър Данаил Кирилов, станал известен като "джуркащият с бял хакер" (припомнете си защо от видеото), заедно с шефа на парламентарната културна комисия Вежди Рашидов искат да бъде изграден единен европейски стандарт за борба с трафика на културни ценности, с фалшифицирането на произведения на изкуството и на артефакти, както и с фалшивите новини, съобщава Сега.

 

Това е резултатът от днешната им работна среща, става ясно от съобщение на правосъдното министерство. 

 

"ДЖУРКАЩИЯТ С БЯЛ ХАКЕР" ДАНАИЛ КИРИЛОВ ПРЕДИЗВИКА СКАНДАЛ ВЪВ ВСС

 

Единният европейски стандарт трябва да намери отражение в националното ни законодателство. "За обсъждането на бъдещите законови промени ще бъде привлечен широк експертен състав, включващ представители на МВР, прокуратурата и Министерството на правосъдието", гласи още съобщението. Подробности не се разкриват.

 

Кирилов и Рашидов обсъдили "задълбочаването на сътрудничеството между законодателната и изпълнителната власт в борбата с нелегалния трафик на културни ценности, с фалшифицирането на произведения на изкуството и на артефакти и с "фалшивите новини", допълват от МП.

 

КАК ВЕЖДИ РАШИДОВ ОБИДИ БЪЛГАРИТЕ?

 

"Засилването на сътрудничеството между европейските страни в борбата с трафика на ценности, фалшификатите и фалшивите новини е много важно, защото този проблем засяга сигурността на всяка страна. Европейският опит дава добра основа за нови законодателни инициативи, за изработването на които трябва се направят работни групи. Свидетел съм, че Европа все повече се тревожи и от проблема с фалшивите новини, затова тази тема ще става все по-актуална за всички страни членки", казал Рашидов.

 

 

Източник: Сега