Следва: Валя Ахчиева ...

Данаил Кирилов срещу д-р Тони Филипов: Ще чакам мъдрото действие на Провидението!

02 Декември 2019
0 2212

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се засегна на сатиричен коментар на д-р Тони Филипов в сайта "Редута", озаглавен "От страх човек побягва, от срам не може". В него публицистът анализира проявите на политическата "простотия", разказва Клуб Z.

 

Ето какво пише д-р Тони Филипов:

 

"Тъкмо си помислих, че златната ера на гигантите на мисълта е отминала и няма вече рамене, на които да стъпя, се появи явлението Дани Кирилов – извънредно бутиково издание на интелектуалната бижутерия, мисловно излишество на политическия интелектуален мизансцен, tabula rasa за всяко интелектуално длето, лютвиместана на правосъдието. Докато Цецо и Цецка ръсеха мисли като пудра захар, при Дани Кирилов те се изливат като шкембе чорба. Колкото по-дълбоко гребеш с черпака, толкова повече карантия излиза. Наслада за всеки мисловен махмурлук".

 

Снощи министърът написа във Фейсбук, че е научил късно за този коментар. Това станало по време на разходка в Южния парк в София, където негов познат го посъветвал: "Защити се, моля ти се", като споменал и други публикации в седмичника "Капитал". 

 

"Аз няма да се защитавам! Тези не са ми равни, защото нямат достойнство и чест! Те не калят мен, калят собствените си противни и алчни мутри. Ще чакам мъдрото действие на Провидението!", каза Кирилов.

 

ДАНАИЛ КИРИЛОВ "ДЖУРКА" ВКС С "БЯЛ ХАКЕР" (ВИДЕО)

 

Ето и цялата позиция му позиция, публикувана в социалната мрежа в неделя вечер.

 

"Не знаех… пропуснал съм надменните патетични оплаквания на автор с псевдоним д-р Тони Филипов, натрапващ себе си като неоспорим анализатор от най-висш ред, единствен обективен познавач и изследовател на политическата и правната ни реалност. Признавам, не ми е бил интересен с арогантно презрителното пристрастно и деформирано крещене за възхищение, или заради усърдието да припечели нещо от омраза и празни спекулации. Не съм разбрал цели 12 дни за неговото ревностно озлобление…

 

Дори, когато преди 3 дни Капитал Капитално го е цитирал, пак не съм разбрал.

 

Преди малко в Южния парк ме пресрещна колега и ми даде сгънат, омачкан, скъсан лист от това капитално издание и ми каза: защити се, моля те! не оставяй калтаците да пируват!

 

Аз няма да се защитавам! Тези не са ми равни, защото нямат достойнство и чест! Те не калят мен, калят собствените си противни и алчни мутри. Ще чакам мъдрото действие на Провидението!

 

Няма да ги съдя за обезщетение, нито за обида и клевета! Няма да диря парите им или да искам да им се приложи наказание…. те искат Вашето възхищение, нека да им дадем ПРЕЗРЕНИЕ!

 

А съденето би било много лесно при тази безразборна маса от измислици и "грешки", защото протоколът от цитираното заседание е публичен и всеки от Вас може да го свери: "синтактичният анализ на морфемите" е изказване на… г-жа Марчева и не е адресирано към любимата им Дишева, а думите ми за тайминга са "да запълнят тайминга на протестите". Друго е нали, да запълниш и да заплатиш!?

 

Няма да разоръжавам тяхното озлобление, нека се опиянят достатъчно и добре от него. А като им дойде махмурлукът, да не посягат към шкембе чорбата, защото ще се окажат с измамни очаквания и желания за черпака и за карантията." 

 

 

 

 

Малко по-късно през деня д-р Филипов направи коментар на коментара на министъра.

 

"Данаил Кирилов много се разсърдил, дето съм написал: "Ако глупостта беше стока, Кирилов можеше да завърти търговия на едро." С една дума обидил се, че съм го нарекъл глупав. Съжалявам, не знаех, че го пази в тайна", написа той, също във Фейсбук.

 

 

 

 

А във видеото по-горе можете да си припомните една от бляскавите изяви на Данаил Кирилов, от която сами можете да си направите извода кой прав, кой крив в заформилия се фейсбук-спор.

 

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции