<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91110" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов протест в...

ДАНС влезе в Спецпрокуратурата, ГДБОП и националната полиция

08 Юни 2021
0 2370

Агенти на ДАНС са влезли в три ключови структури за борба с престъпността – Главна дирекция „Организирана престъпност“, Главна дирекция „Национална полиция“ и Специализираната прокуратура, предаде bTV.

Според източници на телевизията агенти от Държавна агенция “Национална сигурност” изземат секретни документи, касаещи досъдебни производства и разследвания. Не е ясно каква точно е целта на операцията. 

“24 часа” твърди, че става въпрос за “обичаен обмен на информация” между службите. От МВР са отказали да потвърдят акцията.

ДАНС и ГДБОП, както и дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, бяха замесени в скандала със СРС-тата за подслушване на опозиционни политици. На 4 юни прокуратурата заяви, че не е установила данни за извършване на незаконно подслушване след разпит на 11 служители в дирекциите и агенцията.

В края на миналия месец служебният кабинет освободи ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев заради „накърняване престижа на службата“, както заяви премиерът Стефан Янев. Мястото на Георгиев бе заето от Пламен Тончев. 

Все още няма официална информация за случая.

Източник: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции