Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Двама гледачи от центъра за хора с деменция в Пловдив са уволнени
Двама гледачи от центъра за хора с деменция в Пловдив са уволнени
У нас
01-22-20
добавено
1242
прегледа

Двама от болногледачите от Центъра от семеен тип за хора с деменция в Пловдив бяха освободени, съобщава Dir.bg. Припомняме, че прокуратурата се самосезира след скандален репортаж по Нова тв. Видеото показва унизително и грубо отношение към настанените в дома.

 

Насилие, унижения и зверски наказания разкриха в дом за възрастни хора в Пловдив (видео 18+)

 

От община Пловдив съобщиха, че на по-късен етап, според резултатите от проверките, може да се стигне и до още уволнения. Предстои освобождаването и на директора на социалното заведение, която в момента в отпуск.

 

Още доказателства за издевателствата над стари хора в дома в Пловдив (видео)

 

Районната прокуратура и МВР в момента проверяват всички домове за възрастни и деца със заболявания или увреждания в Пловдив и региона. Проверките трябва да изяснят спазват ли се нормативните изисквания при осъществяване на тази дейност, подавани ли са сигнали за нарушения и какви са били резултатите от извършваните проверки, както и състоянието на материалната база.

 

Омбудсманът сезира прокуратурата за 24 смъртни случая в Дом за лица с деменция

 

Предстои прокуратурата да реши дали и срещу кого да повдигне обвинения. Извършителите на деянията, които показваме в разследването, ги грози затвор от 3 до 6 години.

 

Източник: Dir.bg