<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71607" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Замеряха сгр...

Двама души са с повдигнати обвинения за инцидента с шофьорката край “Ситняково” (видео)

19 Август 2020
0 7739

Двама души са обвинени за инцидента на столичния булевард „Ситняково“ в понеделник вечер, при който протестиращи влязоха в конфликт с жена, опитала се да мине през блокадата пред Румънското посолство. Това съобщиха от Прокуратурата.

Умишлено ли допуска полицията провокациите на протестите? (Коментарът на „Господарите“)

За единия от тях държавното обвинение ще иска постоянен арест. Става дума за 25-годишния Георги Георгиев, който според  разследващите е счупил предното стъкло на автомобила на жената и скачайки, е повредил предния му  капак.

Трима души задържани след инцидента при блокадата на румънското посолство (видео)

Освен за това, той е обвинен и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост, защото попречил на жената да премине през кръстовището, обиждайки я пред погледа на двете ѝ непълнолетни деца.

Другият обвиняем е 32-годишен мъж, посочен от прокуратурата само с инициали С.А. И той се разследва за хулигански действия – че изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила.

След изтичането на 72-часовото му задържане той ще бъде освободен срещу парична гаранция от 500 лева, а за Георгиев ще се иска постоянен арест. Мярката му за неотклонение ще се гледа утре.

Ето го и цялото съобщение на Прокуратурата:

“На 18.08.2020 г. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Г.Г., на 25 години, за престъпления по чл. 216, ал.1 от НК и чл.325, ал. 2 от НК и обвиняемия С.А., на 32 години, за престъпление по чл.325, ал.1 от НК.

Г.Г. е обвинен в това, че на 17.08.2020 г., в гр. София, на кръстовището на бул. „Михай Еминеску“ и бул. „Шипченски проход“, около 21.30 ч. противозаконно е повредил чужда движима вещ – лек автомобил, собственост на Е.М., като счупил чрез удари с ръце предно панорамно стъкло на автомобила, скачайки повредил предния капак на автомобила. На Г.Г. е повдигнато обвинение и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост – попречил на Е. М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище, като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния капак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи към Е.М., защото не е изразила съгласие с действията на протестиращите, като действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила.

На С.А. е повдигнато обвинение за това, че на 17.08.2020 г. в гр. София, на горепосоченото кръстовище, около 21.30 ч. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, за да попречи на Е.М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището, блъскал по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила, които действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила

Г.Г. и С.А. са неосъждани. На 18.08.2020 г. с постановления на прокурор при Софийска районна прокуратура двамата обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност. Спрямо С.А. е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 500 лева. Г.Г. е задържан за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават под ръководството на Софийска районна прокуратура.”

Адвокат Полина Велчева е поела защитата на единия от задържаните – Георги Георгиев.

„Снощи му бяха повдигнати две обвинения – едното за хулиганство, другото за увреждане на МПС. В момента той е задържан за 72 часа. Прокуратурата ще отправи искане за постоянното му задържане, а мярката за неотклонение ще се гледа днес или утре“, каза тя пред bTV.

Адвокатът обясни, че Георги Георгиев не е знаел, че в колата има две деца, видял е само, че тя минава през едно колело.

„Шофьорът се засилва се срещу хора, които са били пред колата. Пред него момиче е паднало пред гумите на колата. Било е голяма суматоха, имало е и деца“, посочи още тя.

“По думите на Георги, той е извикан от полицейските служители да му бъде извършена справка, след това са му казали че е задържан и е откаран в Първо районно”, добави още Полина Велчева.

Във видеото по-горе можете да чуете още от думите на адвокат Велчева.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    19 Август 2020

    Полицията е твърде мека с провокаторите и агресорите сред протестиращите. Такива не разбират от съд. БОЙ трябва да ги почупят с палките!

Реакции