Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Двама мъже загинаха след пропадане в септична яма в свинекомплекс
Двама мъже загинаха след пропадане в септична яма в свинекомплекс
05-19-19
добавено
5089
прегледа

Двама мъже са загинали в събота след пропадане в септична яма в свинекомплекс в силистренското село Попина, съобщава Mediapool.

 


54-годишният главен механик Борис Димитров е слязъл в септичната яма на животните да извърши ремонт, но започнал да се задушава от газовете и паднал вътре.

 

Тогава 53-годишният Пенчо Драганов му се притекъл на помощ, но и той се задушил и паднал вътре.

 

Дошлите екипи на пожарната и на Гражданска защита извадили телата от фекалната маса.

 

По случая се води следствие. Според проверяващите от инспекцията по труда в Силистра, главният механик не е трябвало да се спуска в шахтата, защото процесът на почистване бил механизиран.

 

"Не бях уведомена. Разбрах по-късно за инцидента. Главният механик е влязъл в ямата, тъй като е имал проблем с помпата. Когато слиза, му става лошо и пада вътре. Двама негови колеги се опитват да му помогнат. На единият обаче също му става лошо от самите изпарения и той пада вътре", коментира пред Нова телевизия кметът на село Попина Светлана Удрева.

 

Тя допълни, че влизането в ямата е забранено.

 

В понеделник в Попина е обявен ден на траур.

 

Източник: Mediapool