Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Двама пенсионери на 102 и 88 години издадоха първия си музикален албум
Двама пенсионери на 102 и 88 години издадоха първия си музикален албум
По света
12-02-19
добавено
444
прегледа

Малко преди да навърши 100 години, Алън Р. Трип написал стихотворение.

Ставало дума за живота, остаряването и загубата на приятели. Това накарало Марвин Уайсбърд, негов съселянин в пенсионната общност в Пенсилвания, да иска да пее, разказва Вашингтон Поуст. Уайсбърд решил да направи песен като изненадващ подарък за 100-ия рожден ден на Трип и скоро след това двамата слушали собствената си оригинална песен.

 

„Бях много щастлив, той беше щастлив“, казва Уайсбърд.

 

Сега, две години по-късно, двамата се обединиха, за да издадат цял албум. Той е озаглавен "Senior Song Book."

 

Албумът, издаден на 15 ноември и достъпен за закупуване онлайн или като CD, включва модерни текстове и прекрасни мелодии, напомнящи на Коул Портър или Ървинг Бърлин - страхотната музика на 40-те, 50-те, 60-те, но с думи, вгледани напред към 2020-те.

 

102-годишният Трип пише текстовете и е продуцент. Уайсбърд, на 88 години, отговаря за музиката, организира джаз групата и свири на пиано във всички песни.

 

„Никога не съм се забавлявал толкова много в живота си и никога не съм очаквал да се занимавам с това на стари години“, каза Уайсбърд.

 

А Трип се подсмихва: "Той не знае нищо за старостта."

 

Албумът на двамата млади по дух таланти можете да чуете тук:

 

 

 

 

Източник: Вашингтон Поуст